Elektrisk tandbørste: Hvad du behøver for et sundt smil

Elektrisk tandbørste: Hvad du behøver for et sundt smil

En elektrisk tandbørste er en fantastisk måde at forbedre din mundhygiejne på og holde dig væk fra tandlægen. Den kan hjælpe dig med at fjerne plak og bakterier, som ellers ville blive efterladt ved manuel tandbørstning. En elektrisk tandbørste fjerner også mere plak end en manuel børste, fordi den vibrerer ved så høje hastigheder, at den rammer flere områder på tanden. Hvis du ikke er overbevist, kan du læse disse 3 fordele ved en elektrisk tandbørste for at se det selv!

– Elektrisk tandbørste hjælper dig med at fjerne mere plak og bakterier, hvilket forbedrer din mundhygiejne.

– Den er god til personer med tandbøjler, fordi den kan nå de steder, der er svære at komme til, f.eks. under ledninger.

– En elektrisk tandbørste er også meget mere skånsom for tandkødet end manuel tandbørstning, hvilket reducerer tandkødsbetændelse og blødning med tiden.

Hvilken er bedste, den menualle tandbørste eller den elektriske?

Der kan være flere svar til ovenstående. Nogen foretrækker den manuelle, fordi den altid er tilgængelig, og man kan lære at ramme alle tænderne, selv de blinde vinkler. Nogle synes, at den elektriske er bedst, fordi de føler, at tænderne bliver mere rene, og så skal man ikke selv bevæge tandbørsten.

Sådan undgår du huller i tænderne

For at undgå huller i tænderne, så handler det udelukkende om at opretholde en god og stabil mundhygiejne. En sund mundhygiejne kræver grundig tandbørstning, brug af tandtråd og regelmæssig tandlægebesøg.

Tandbørstningen, uanset om det er en manuel tandbørste eller den elektriske tandbørste, så fjerner man plak, som er madrester på og imellem tænderne. Hvis man ikke får børstet grundigt, eller bruger tandtråd imellem tænderne, så vil plakken blive siddende og med tiden blive til huller.

Gå til tandlægen regelmæssigt

For at holde hullerne væk, så er det også vigtigt, at man ikke forsømmer sine årlige tandlægebesøg. Her får man en erfaren tandlæge til at se på tænderne, som også kan vurdere, hvordan din mundhygiejne ser ud. Gå regelmæssigt til din tandlæge

Et sundt smil er noget, som alle ønsker sig, men ikke mange er villige til at gøre arbejdet for at få det. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer om, hvor godt din mundhygiejnerutine fungerer for dig, og om en elektrisk tandbørste ville være gavnlig, kan du tale med din tandlæge.

Der findes mange forskellige typer elektriske tandbørster på markedet i dag. Nogen kan mere end andre, og det kan være svært at se forskel på den ene og den anden. Men hvis du gerne vil finde den helt rette, så bør du gøre dig selv den tjeneste at sætte dig ned og undersøge de enkelte tandbørster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *