Få hjælp til at vælge den rette tandprotese

Få hjælp til at vælge den rette tandprotese

Tandproteser er aftagelige apparater, der erstatter manglende tænder. Tandproteser kan fremstilles af din tandtekniker, som har stor erfaring med at implantere proteser. Der findes mange forskellige typer proteser, herunder hel- og delproteser. Hvem har brug for en tandprotese? Alle med en eller flere manglende tænder kan have brug for at få et sæt falske tænder installeret som en del af deres behandlingsplan; dette hjælper dem med at undgå de negative virkninger på deres mundhygiejne, der kommer af ikke at have tilstrækkelig støtte til deres naturlige tandstruktur.

Tandprotesebrugere kan få gavn af en række behandlinger og tjenester

Din tandtekniker kan f.eks. hjælpe dig med at finde det rigtige proteseklæb. Der findes også mange forskellige typer af proteser, herunder hel- og delproteser. Komplette tandproteser omfatter øvre og nedre erstatningsenheder, der passer over den eksisterende naturlige tandstruktur over eller under tandkødsranden. De erstatter alle naturlige tænder og kan også omfatte erstatning af manglende kindtænder. Delproteser bruges derimod til at udfylde huller, hvor der kun er få tænder tilbage; de er afhængige af sunde nabotænder som støtte.

Hvad er protesen lavet af?

Tandproteser kan fremstilles af enten akryl- eller metalmaterialer, der kan holde op til ti år . Hvem har brug for tandproteser? Alle med en eller flere manglende tænder kan have brug for at få sat et sæt falske tænder op, som en del af deres behandlingsplan. Dette hjælper dem med at undgå de negative virkninger på deres mundhygiejne, der følger af, at de ikke har tilstrækkelig støtte til deres naturlige tandstruktur.

Der findes flere typer proteser:

  • Helproteser
  • Delproteser (En delprotese (også kendt som en “aftagelig delprotese”) erstatter nogle, men ikke alle tænder – som regel de forreste tænder.)
  • Tryklåsproteser.

Traditionel, fuld over- eller underprotese

Din tandlæge vil tale med dig om de forskellige typer, og hvad der ville være bedst for din situation, samt hvilken løsning der er mest overkommelig for at passe til dit budgetbehov. Hvis det er et komplet sæt overtænder, der er gået tabt, kan en øjeblikkelig proteser, kan være den bedste løsning på grund af din tidsplan.

Traditionelle hel- eller underproteser anbefales normalt ikke til personer med visse medicinske tilstande, som f.eks. ukontrolleret diabetes . Umiddelbare komplette over- eller underproteser kan undertiden erstatte en sund tand for at undgå omfattende behandling og restaurering af tilstødende tænder

Tænder betyder meget for vores selvtillid

Det er vigtigt ikke at ignorere dine tandplejebehov for, at fortsat have et lykkeligt og sundt liv. Der er flere muligheder, som du kan vælge imellem, og som giver dig mulighed for at få et smukt smil uden smerter. Tandproteser er en af de mest populære muligheder for folk, der har brug for at erstatte manglende tænder. Tandproteser kan give dig dit smil og din selvtillid tilbage, men de er ikke rigtige for alle; det er vigtigt, at du undersøger dem, før du beslutter dig for denne type tandplejeløsning. Der er nemlig mange faktorer, der tages i betragtning, når du skal vælge den type protese, der passer til dig. Tandtekniker Jette Nigaard Clemmensen hjælper dig med at vælge den rette tandprotese.

Selvom man er født med dårlige eller grimme tænder, så lever vi heldigvis en en tid, hvor man kan få ordnet selv de mindste ting på kroppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *