Pleje af tænder og mund – oprethold en god mundhygiejne

Pleje af tænder og mund – oprethold en god mundhygiejne

Det er vigtigt at vi tager os godt af vores tænder og husker mundhygiejnen for at undgå tandproblemer og for at opretholde en generel sundhed i munden. I denne artikel vil vi komme ind på nogle af de vigtigste nøglekomponenter i en god tandpleje, herunder tandbørste, mundpleje, tandtråd og tandpasta. Du kan finde de fleste plejeprodukter til tænder og mund hos dit foretrukne apotek.

Vælg den rigtige tandbørste

En effektiv tandbørste er grundlaget for enhver god tandplejerutine. Du kan vælge forskellige børstetyper, men en blød eller medium børste er at foretrække, for at undgå at beskadige dit tandkød og tandemaljen. De hårde børste hoveder kan forårsage skader over tid.
Du kan med fordel vælge en elektrisk tandbørste, da denne er effektiv til at fjerne plak, og med en elektrisk tandbørste slider du mindre på dit tandkød, da den danner de små cirkler, som er nøgleordet i tandbørstningen. 

Brug tandtråd til at opretholde mundplejen

Vi kender det allesammen, vi er til tandlægen, og får under tjekket at vide af tandlægen, at det er vigtigt at bruge tandtråd. Regelmæssig brug af tandtråd er afgørende for at fjerne plak og madrester mellem tænderne. Dette er vigtigt og er med til at forebygge eventuelle huller. Hvis du har svært ved at få tandtråden ind bag ved de bagerste tænder, kan du med fordel bruge tandtrådene, der er sat fast på stave, så du nemmere kan komme ind bagved. 

Tandpastaen som vigtig komponent til mundplejen

Tandpasta er en vigtig del af din tandbørstning. Tandpastaen indeholder ofte fluorid for at styrke tandemaljen og beskytte mod karies. Der findes dog mange forskellige tandpasta til følsomme tænder, blegning og specifikke tandproblemer. Du kan finde forskellige tandpastaer hos den forhandler eller det apotek, du handler ved. 

Stærkere tænder og emalje med mundskyl 

Det kan være en god ide at inkorporere mundskyl i din mundplejerutine, da denne er med til at beskytte dine tænder og emalje. Mundskyllen indeholder ofte flour og isomalt, som skaber en beskyttende effekt mod plak. Mundskyllen kan også bruges, hvis du har irritation i munden. Det er vigtigt at læse anvisningerne på din mundskyl for korrekt brug og anvendelse. Spørg eventuelt det sundhedsfaglige personale på dit apotek.

Vedlighold en sund mundpleje

En mundplejerutine er en vigtig del af hverdagsrutinerne og bidrager til, at du holder et sundt og sikkert miljø omkring munden. For at opretholde en god mundpleje er det derfor vigtigt at inkorporere en god rutine, som indebærer tandbørstning, tandtråd og mundskyl. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *