Forskellen på en tandlæge og klinisk tandtekniker

Forskellen på en tandlæge og klinisk tandtekniker

En person, der har med tænder er gøre, er ikke altid blot en tandlæge. Der findes flere forskellige ekspertiseområder inden for det tand-videnskabelige område. Man har mulighed for at dygtiggøre sig inden for nogle konkrete ting, og der er fx også uddannelsen til en tandklinikassistent, hvis man ønsker at assistere tandlægen. Der er altså forskellige muligheder, og det kan være meget godt at vide forskellen på en tandlæge og en klinisk tandtekniker.

Forskellen på en tandlæge og en klinisk tandtekniker

En tandlæge har den længste uddannelse bag sig, i forhold til at kunne tage patienter og sørge for disses mundhygiejne og tænder. Her er der blevet uddannet i at bore huller og lave mange andre indgreb, hvis det kræver det, når der er forskellige tilstande eller noget andet galt i mundregionen. Det er altså den lægevidenskabelige del af at tage sig at patienters tænder. Her lærer at mange forskellige redskaber at kende, og det er også muligt at specialisere sig inden for bestemte områder, hvis man ønsker at dygtiggøre sig. En tandlæge har typisk en assistent, der netop tager sig sideløbende af det mere tekniske via en computer, samt administrative, samt klargøring af redskaber og meget andet. Hvor en tandlæge går ind og foretager de konkrete indgreb, uden at skulle tænke på alle de andre opgaver.

En klinisk tandtekniker er, som man måske kan udlede ud fra betegnelsen, at det er det mere tekniske og kliniske forstået på den måde, at det er de ting, man kan foretage af indgreb, der fungerer mere teknisk end konkrete indgreb, som tandlægen udfører.

Det betyder i praksis, at en klinisk tandtekniker tager sig af tandproteser, der er mulige at indsætte eller korrigere. Det er den tekniske udførelse af, hvordan det gøres, så personen netop kan have med en tandprotese at gøre. Helt modsat er det tandlægen, der står for at se på eventuelle sygdomme i munden og tænderne, der leder til, at en patient har behov for en tandprotese. Her tager tandlægen sig af defekte tænder, kæbe eller mund, som kræver indgreb og klargøring til, at den kliniske tandtekniker kan indsætte den aftagelige tandprotese.

Det er vigtigt at passe på sine tænder

Få rådgivning om tandproteser ved at klikke ind via linket, hvor du også kan få fat i en erfaren klinisk tandtekniker, hvis du måtte have spørgsmål. Der kan nemlig som patient være mange tvivlsspørgsmål og usikkerheder, der kan være rare at få klarlagt, inden man eventuelt skal have foretaget et sådan indgreb.

Husk, at det altid er vigtigt at passe på sine tænder, da de gerne skulle kunne holde i hele ens levetid. Jo bedre, du er til at passe på dem, jo længere holder de. Og lige med tænder kan det hurtigt blive enormt dyrt, hvis du ikke passer ordentligt på dem. Så at anvende tandtråd og børste dine tænder godt, kan være det, der gør forskellen på, om du sparer en masse penge, eller ender med at skulle tømme din pung i løbet af din levetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *