Smil igen med et tandimplantat

Smil igen med et tandimplantat

Tandlægevidenskaben er i dag kommet så langt at man er blevet så dygtige, at det er muligt at få et tandimplantat, som ligner og fungerer 100% som en rigtig tand.

Faktisk er det de færreste der overhovedet vil opdage at der er tale om et implantat, og ikke en rigtig tand og derfor er en tandimplantat behandling i langt størstedelen af alle tilfælde den bedste løsning, man kan vælge, hvis man har været så uheldig pludselig at miste en tand fx i forbindelse med en ulykke, sport eller andet.

Mister man en tand pludseligt kan der også være visse sundhedsmæssige komplikationer med dette. Fx er risikoen for at man får et skævt bid stor, og dette kan forårsage smerter og hovedpine. Desuden øges sandsynligheden for at tandkødet udsættes for bakterieangreb.

Opbygningen af et tandimplantat

Et tandimplantat består af en skrue, der fastgøres i kæbeknoglen, og hermed bliver den manglende tandrod erstattet. Skruen er lavet af metallet titanium, som har den egenskab at det over tid vil blive opfattet som en del af kæben af organismen, og knogleceller vil begynde at gro sammen med tandimplantatet, hvilket får gør at implantatet sidder kommer til at sidde lige så godt fast som en rigtig tand. Dette går det ca. mellem 6 uger og 6 måneder med, og  herefter vil tandimplantatet være fuldt funktionsdygtigt, og der kan sættes en krone på.

Et tandimplantat består af tre dele:

  1. Implantatet – bliver fastgjort i kæben
  2. Abutmentet – det, som implantatet er bygget op af
  3. Kronen – den del, der ligner en rigtig tand

 

Tandimplantat behandling varighed

En tandimplantat behandling er et mindre kirurgisk indgreb som på grund af den lokalbedøvelse, man får, er smertefrit.

Der tages røntgenbilleder inden behandlingen, for at kunne vurdere, hvordan behandlingen skal gribes an. Som regel tager en tandimplantatbehandling fra start til slut omkring en times tid.

 

Tandlægerne Friheden i Hvidovre

Hos tandlægerne Friheden i Hvidovre kan man som en unik service få en uforpligtende gratis forundersøgelse til en tandimplantat behandling, hvor man kan få afgjort om en tandimplantatbehandling, er den bedste løsning i det pågældende tilfælde. Dette er også noget, man vil få råd og vejledning omkring.

Tandlægerne Friheden er en tandklinik, der i klinikken har alle værktøjer og udstyr til rådighed for at udføre en fuld og komplet tandimplantat behandling.

Der er altid en afslappet og god atmosfære på klinikken, og vi er altid lydhøre overfor de ønsker og behov patienten måtte have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *